onsdag 13. mars 2019

VY/NSB på ville veier/skinner


Hei og god ettermiddag!

NSB vil skifte navn eller mer presist styret vil skifte ut det tradisjonsrike navnet med noe som man kan mistenke at en gjeng konsulenter drodlet fram på en torsdags ettermiddag.
Navnet skal representere at nsb/vy er selskap med utsikt,oversyn og ambisjoner hvis man skal tolke konsernsjefen riktig.
Men navnet vy er ingenting man får assosiasjoner om hva de egentlig driver med,når du må forklare hva du driver med blir det helt feil,et firmanavn bør være selvforklarende.
At nsb ikke er rent jernbaneselskap men et transportselskap er helt underordnet i denne sammenhengen,man kunne ha valgt et navn som er mer forklarende .
Man kunne også ha valgt å ha NSB som egennavn som språkrådet har foreslått,men det vil ikke styret høre på.
Noen håper på at politikerne skal gripe og endre styrets vedtak,men skjer så og si aldri at politikerene går i mot styret i et selskap,så og si alle navneskifter i statlige selskaper har fått godkjennelsestempelet fra politikerne i de sist årene.
Tenk statoil/equinor,mesta m.m
 Min egen meningen om navneskiftet lurer du sikkert på nå,vel logoen er fin og noen mennesker har jobbet hardt med dette,men nei jeg syns at både konsulenter og konsernsjefen er helt på bærtur.
Nå er det nok skriving for idag,ha en fortsatt fin onsdag.

Mvh:Tomash

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar