lørdag 22. februar 2014

Glutenintoleranse eller bare humbug?


Hei!

Leste igår i D2 om såkalt glutenintoleranse,en såkalt lidelse som ikke kan påvises gjennom noen form for medisinske tester.
Jeg kaller såkalt lidelse av en bestemt grunn,og det er at for meg så høres dette helt absurd ut.
Korn som har gjort mer for menneskheten enn noe annet landbruksprodukt.
Tenk etter hvor mange produkter som inneholder korn,det egentlig bare å ramse opp:brød,boller,croissanter,pizza,rundstykker,mange typer pasta m.m
Når en amerikansk forsker påstår at gluten blir kalt en gift så har det gått aldeles for langt.
Mange steder i verden så kjemper folk for å ha noe å spise hver eneste dag,men her i den vestlige verden finner man på forskjellige humbug teorier og folk slutter å spise det alltid har gjort.
Grunnene er forskjellige til dette,enten så skal må gå ned i vekt(lavkarbo),kroppen blir mindre pløsete(glutenintoleranse).
Undres når skal noen ta til vettet,men jeg tror at det ikke varer lenge til neste gang en teori om maten vi spiser lanseres.
Og dessuten så er glutenintoleranse egentlig en hån mot de som faktisk blir syke av å spise hveteprodukter som cøliakere,de kan ikke spise noen produkter som inneholder hvetemel.
De kan bli dårlig bare littegran hvetemel.
Jeg skulle gjerne gitt dere en link til artikkelen i D2,men artikkelen finnes kun på papir.

Ha en fornøyelig helg og nyt et godt bakverk i samme slengen,f.eks en croissant til frokosten

Mvh:Tomas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar