Har du jodmangel?
Bordsalt er som regel tilsatt mineralet jod, men stadig oftere bruker vierstatnger- eller havsalt som ikke er jodberiket.
I ferdigmat og i restaurantmat blir det av økonomiske grunner ofte brukt
uberiket salt.
Ved tilberedningen forsvinner dessuten svært mye jod.
Mangel på jod kan føre til sykdommer som struma og hormonforstyrrelsen hypotyreose.
Mangel på jod kan føre til at du føler deg trøtt, er nedstemt,
fryser lett og har lett for
å legge på deg. Enkelte mister også håret. Det anbefalte dagsbehovet for jod hos
voksne er ca 0,15 milligram. Det tilsvarer mindre enn én teskje jodberiket
bordsalt per dag.
1.Bruk jodberiket bordsalt, men husk at jod fordamper, så kjøp små pakninger
å legge på deg. Enkelte mister også håret. Det anbefalte dagsbehovet for jod hos
voksne er ca 0,15 milligram. Det tilsvarer mindre enn én teskje jodberiket
bordsalt per dag.
1.Bruk jodberiket bordsalt, men husk at jod fordamper, så kjøp små pakninger
oppbevar det i glassbeholdere og sjekk holdbarhetsdatoen.
2.Sørg for at du får i deg melk,ost,egg, og viktigst av alt:sk og skalldyr, som er
viktige kilder til jod.
3.En rekke alger innholder også mye jod, bruk dem som kosttilskudd i maten!
Husk at 70% av alt jod ødelegges ved tilberedning av mat,så tilsett salt til slutt
når du lager mat!
Husk at 70% av alt jod ødelegges ved tilberedning av mat,så tilsett salt til slutt
når du lager mat!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar